Vruće vulkansko kamenje

Specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrijano kamenje za opuštanje mišića. Kamenje je najčešće bazalt, crni vulkanski kamen koji jako dobro upija i zadržava toplinu. Ovo je prvenstveno vrlo ugodna i relaksirajuća vrsta masaže.

Uz pomoć snažne energije koja se postiže masažom vrućim kamenjem dolazi do harmonizirajućeg i pročišćavajućeg učinka. Primjena ručnih tehnika u kombinaciji s kamenjem intenzivira kontakt, omogućuje bolji protok energije i usmjerava vitalnu energiju u područja koja su blokirana.
Ova izuzetna terapija koristi kamenje koje je formirano vulkanskom aktivnošću i taloženjem minerala što je čini posebno efikasnom. Uslijed termalne vodljivosti (kondukcije) ne samo da zagrijava dio tijela na lokalnoj razini, već utječe i na sistematske promjene na tijelu, kao i na energetske centre odgovorne za uravnoteženost tijela i uma. Kamenje se grije u vodi električnim grijačem sa termostatom, pa se njegova temperatura može mijenjati po volji.

Crystal Beauty Bihać - Vulkansko kamenje

Većina ljudi toplinu vrućeg kamenja doživljava kao vrlo ugodnu. Hot Stone masaža je dobra za ljude kojima je često zima, imaju hladne noge, odnosno imaju problema sa cirkulacijom. Također je vrlo povoljna za one koji imaju problema sa napetošću u mišićima, a preferiraju lagane masaže. Toplina opušta mišiće i dozvoljava terapeutu da ih masira bez velikog pritiska.

Toplina kamenja pomaže pri opuštanju ukoćenih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje živčani sustav. Kamenje se grije u vodi, najčešće u električnom grijaču sa termostatom, pa se njegova temperatura može mijenjati po volji.