Manikura i pedikura

manikura

Estetska pedikura  sastoji se od kupke, pregleda stopala i odstranjivanja manjih nakupina zadebljane kože te obrade nokta, lakiranja i njege hranjivom kremom. Ovu vrstu pedikure preporučujemo osobama koje nemaju urasle nokte, kurje oči i ispucalu kožu.

Klasična pedikura uključuje kupku, pregled stopala, uklanjanje zadebljanja kože, oblikovanje noktiju te uređivanje stopala , njega stopala odgovarajućom kremom te masaža. Ova vrsta pedikure idealna je za osobe koje su u srednjoj dobi i imaju ispucalu kožu stopala te žele dobiti glatka i njegovana stopala.

Medicinska pedikura sastoji se od kupke, pregleda stopala, uklanjanje zadebljanja kože, vađenje uraslih noktiju i kurjih očiju , oblikovanje noktiju te uređivanje stopala, njega stopala propisanim uvijetima (krema, kapi za spriječavanje uraslih noktiju, antibiotska krema za gljivice) te masaža stopala. Ova vrsta pedikure preporuča se starijim klijenticama i klijentima koji imaju problema sa zadebljanom kožom te urasle nokte i moguće kurje oko.

NOVA dipping powder tehnika
✔ Bez UV lampe
✔ Bez turpijanja i oštećenja nokta
✔ Nokti čvrsti i jaki 4 nedelje.
✔Skida se jednostavno – OTAPANJEM.

Dipping nails je nova tehnologija kojom učvršćujemo i produžujemo prirodne nokte. Metoda koja je porijeklom iz Amerike zamjenjuje dosadašnju tehniku izrade noktiju gelom ili akrilom, a zbog višestrukih prednosti postaje sve popularnija i kod nas.

Pri izradi ovog manikira ne koriste se primjeri koji isušuju nokte, UV-lampe, električne i ostale brusilice. Koristi se baza, aktivator i sjaj koji se suše na zraku u kombinaciji s puderastim prahom koji sadrži titan, kalcij, vitamin E i kaučuk.

Nokti su potpuno prirodnog izgleda – tanki, čvrsti i najvažnije od svega zdravi, jer ovim manikirom ne oštećujemo prirodan nokat što znači da je ovo zdrava alternativa tradicionalnom gelu i akrilu. Vrijeme izrade ovih noktiju ne razlikuje se od vremena potrebnog za skidanje i nanošenje trajnog laka.

  • Proces izrade je vrlo jednostavan, siguran i bezbolan, a efekt traje 3 do 6 tjedana.
  • Dezinficirane nokte oblikujemo, potisnemo kožicu i matiramo nokat. Nanosimo baznu tekućinu, potom nokat uranjamo u prah. Postupak ponavljamo na svih deset prstiju.
  • Ovisno željenoj duljini i stanju nokta, nanosimo 2-4 sloja. Kada smo zadovoljni debljinom proizvoda na noktu, nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje.
  •  Nokte prema želji dodatno oblikujemo i nanosimo sjaj koji se suši dvije minute.
  • Manikuru završavamo kao i uvijek uljem za njegu noktiju i hranjivim losionom.

Trajni lak– traje duže od običnog laka, tj. uobičajeno trajanje je dvije sedmice i više. Skida se jednostavno i lako s otapalom u roku par minuta. Daje odličan sjaj i prirodan izgled.

“Želja za ozdravljenjem uvijek je bila pola zdravlja.” Seneka