Presoterapija

Presoterapija je postupak za koji se navodi da pomaže u limfnoj drenaži, čime potencijalno smanjuje izgled ruku i nogu, ublažava bolove i detoksicira tijelo.
Koristi mašinu za vazdušni pritisak za napuhavanje i zagrijavanje odijela koje ritmički pokreće ruke, noge i trbuh, slično masaži.
Presoterapija stimulira tjelesni limfni sistem. Kad optimalno funkcionira, limfni sistem transportira limfu, tekućinu koja sadrži bijele krvne stanice za pomoć u borbi protiv infekcije.
Prednosti presoterapije uključuju:
  • opuštenje mišića i manje bolova
  • smanjenje celulita
  • smanjenje oteklina i ukočenost udova
  • uklanjanje toksina
  • zategnuta i čvrsta koža
  • jači imunološki sistem zahvaljujući kretanju limfe
  • smanjenje natečenosti ruku i nogu

Limfni sistem je vitalni dio svakog imunološkog sistema Vašeg tijela. Zadužen je za izbacivanje toksina iz tijela, koji se u organizmu nagomilavaju zbog lošeg životnog standarda. Kad kažemo toksini mislimo na svaki višak koji smo unijeli u svoj organizam (višak šećera, masti, aditiva…).

Crystal Beauty Bihać

Tretman presoterapije-limfne drenaže se odvija bez nanošenja ulja ili krema, dakle na čistoj koži, izvodi se aparatom uz pomoć rukava/nogavice koji se pune zrakom i zagrijavaju u programiranim vremenskim intervalima. Upuhivanjem zraka se stvara pritisak na određene dijelove tijela, a međustanična tekućina koja se taložila se tada potiskuje natrag u krvotok.

Ovom terapijom potičemo protok limfe i postižemo balans u našem organizmu.

Presoterapiju preporučujemo u kombinaciji sa anticelulitnom masažom ili maderoterapijom radi dobijanja boljih rezultata u otklanjanju celulita

PRESOTERAPIJU kod nas možete dobiti u paketu sa masažom, maderoterapijom, anticelulitnom masažom ili kao zaseban tretman.

Crystal Beauty Bihać - Presoterapijaj