Dermapen uređajem vrlo je efikasna nehirurška metoda i za razliku od drugih uređaja s mikroiglicama ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt. Dermapen pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu, te time smanjuje mogućnost oštećenja kože. Sa Dermapen uređajem može se bolje i sigurnije tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, usana i nosa).

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, ovisno o koje područje tretiramo, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stepeni koje potiče njenu obnovu. Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, ali naš organizam svejedno reagira na ubod. Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Microneedling sam po sebi je vrlo učinkovit međutim u kombinaciji s pomno odabranim aktivnim sastojcima rezultati se pospješuju jer se sa uređajem aktivni sastojci mogu unijeti duboko u kožu, te dopiru do slojeva do kojih ne može niti jedna krema.