Ergon IASTM tretman

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) tj. mobilizacija mekih tkiva pomoću instrumenata, je upotreba anatomski prilagođeni metalnih alata za procjenu kvaliteta tkiva i za liječenje područja za koja je utvrđeno da imaju  ožiljak, ograničenja mekog tkiva, hroničnu upalu, te se na taj način smanjuje bol i poboljšava kretanje.

Tehnika ima brz i efikasan učinak, stoga koristi se kod sportski povreda i u sportu zbog svog instant efekta.

Korištenje IASTM tehnike rapidno raste zbog zadovoljstva pacijenata i praktičara koji takvu uslugu pružaju, ali i brojnih istraživanja koja su pokazala brojne benefite i efikasnost IASTM metode,

Tako da je Ergona tehnika  zasnovana na višegodišnjim istraživanjima te se svakodnevno dokazuje u kliničkoj praksi certificiranih terapeuta.

Naš tim je imao priliku da stiče znanja iz IASTM tehnike od osnivača ERGON tehnike i  svjetski stručnjaka iz Grčke, te smo stekli internacionalni certifikat i tako se našli na listi sa globalnom mrežom salona i centara za rehabilitaciju i oporavak tijela u svijetu, koji nude ovaj tretman.

  • KAKO SE IZVODI TRETMAN?
    Tretman Ergon tehnikom radi se direktno po koži pacijenta specijalnim medicinskim alatom s kojim provodimo određene pokrete po tijelu. Trajanje tretmana ovisi da li se Ergon radi u kombinaciji s nekom tehnikom ili kao sama tehnika. Nakon tretmana na tijelu može ostati blago crvenilo koje se povlači u kratkom roku.
  • Indikacije za ERGON IASTM tretman.

-Bolovi u vratu i leđima
-Miofascijalna ograničenja
-Tendinopatije:
• Ramenog zgloba
• Teniski i golferski lakat – tendopatije ekstenzora i fleksora
• Ruke
• Ahilove tetive
• Koljena
-Istegnuće mišića
-Uganuća ligamenata
-Smanjen opseg pokreta (smrznuto rame)
-Miofascijalne Trigger točke – bolni sindromi

“Želja za ozdravljenjem uvijek je bila pola zdravlja.” Seneka